Gezondheidszorg: wat ziekenhuisvastgoed nodig heeft om gereed te zijn voor de toekomst

1 / 2

Op 14 februari 2019 vindt in het medisch centrum van de Radboud Universiteitin Nijmegen, Nederland, de conferentie "The Clinic Real Estate Of The Next Generation" plaats . Het evenement zal zich richten op onderwerpen als de toekomst van ziekenhuisvastgoed en de huidige trends in de zorgsector.

"Intensieve samenwerking tussen de interdisciplinaire teams van deskundigen is onontbeerlijk voor de volgende generatie van ziekenhuizen. Met onze conferentie willen we hieraan een bijdrage leveren, ervaringen delen en onze gasten weg impulsen geven", aldus Jürgen Zimmermann, hoofd van de afdeling Gezondheidszorg bij Drees & Sommer. Samen met de Radboud Universiteit en Congress + Presse is hij een van de organisatoren van het evenement.

De jaarlijkse conferentie, die oorspronkelijk thuis is in Duitsland, vindt dit jaar voor het eerst ook in Nederland plaats. Ze is gericht op beslissers in ziekenhuizen en medische instellingen, opdrachtgevers, architecten en planners. Het eendaagse programma bevat keynote-speeches van gerenommeerde sprekers uit Duitsland, Nederland en Luxemburg en diverse workshops. Hierin krijgen de deelnemers en bezoekers de gelegenheid om meer te leren over het gebruik van de digitale planningsmethode Building Information Modeling (BIM) en de lean-construction-aanpak bij de bouw van ziekenhuisvastgoed. Daarnaast zullen de sprekers en deskundigen verslag uitbrengen over hun praktische ervaring en zullen ze actuele Europese gezondheidszorgprojecten presenteren, waaronder ziekenhuisprojecten uit Luxemburg en Denemarken. De conferentie wordt afgerond door verschillende bezoeken aan de ziekenhuisgebouwen van de Radboud Universiteit.

Meer informatie over de conferentie vindt u in het programma en op https://theclinicrealestate.eu/.