“Tevreden medewerkers en een aangename werkdag is waar het uiteindelijk om draait bij Facility Management”

1 / 4

Lamb Weston/Meijer head office in Kruiningen

Image Source: Lamb Weston/Meijer

Image Source: Lamb Weston/Meijer

Image Source: Lamb Weston/Meijer

Langs de N289 richting Goes ligt Kruiningen, een klein dorpje op Zuid-Beveland aan de Westerschelde. Hier legt het bedrijf Lamb Weston/Meijer de basis voor geliefde aardappelproducten zoals frites, aardappelkroketjes en pommes duchesses. Een nieuw managementmodel vroeg om een herpositionering van hun eigen facilitaire afdeling. Lamb Weston/Meijer benaderde Drees & Sommer.

Vanuit het hoofdkantoor in Kruiningen en zes productielocaties in Europa verwerkt Lamb Weston/Meijer (LW/M) met 1400 medewerkers aardappelen tot diepgevroren producten. Deze leveren zij aan klanten in de foodservice binnen de EMEA-regio. We spreken met Ton Maltha (Services Leader bij LW/M) en Jasper Essing (Facility Management Consultant bij Drees & Sommer Nederland).

Transitiefase
Ton Maltha: “LW/M zat naar aanleiding van het nieuw Company Management Model in een transitiefase gericht op een toekomstbestendige services organisatie. Wij vroegen Drees & Sommer om te onderzoeken wat de beste oplossing voor op- en inrichting van een facilitaire organisatie zou zijn.” “Vanuit de nieuwe organisatiestructuur werd Facility Management onderdeel van de afdeling Services,” voegt Jasper Essing toe, “ondersteunend aan de kernactiviteiten van het bedrijf.”

Strenge eisen
Naast FM ondersteuning tijdens de organisatieverandering is een strategie ontwikkeld. De focus lag op het opzetten van een effectieve en efficiënte FM organisatie. De FM afdeling kreeg een uitgebreider dienstenpakket met o.a. cafetaria & food services, koerierdiensten, schoonmaak, veiligheid, kantoormeubilair en receptie, maar ook ongediertebestrijding. Jasper Essing: “De uitdaging zat hem bij LW/M in het opzetten van een centrale aanpak in een bedrijf dat FM altijd decentraal had aangepakt. Kwalitatief en klantgericht facility management kunnen leveren en uiteindelijk tevreden medewerkers is waar het om gaat natuurlijk. Ervoor zorgen dat ze een aangename en inspirerende werkplek hebben.”

Roadmap
Drees & Sommer heeft samen met LW/M een Europese strategie voor FM ontwikkeld voor het hoofdkantoor in Kruiningen en de productielocaties in Nederland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het resultaat is een adviesrapport waarbij facilitair beleid is geconcretiseerd inclusief activiteiten, rollen en verantwoordelijkheden. Het rapport biedt een roadmap met koers voor de komende jaren.

Ton Maltha: “Wij zijn tevreden met het resultaat. Drees & Sommer levert vakinhoudelijk goede mensen met een bescheiden opstelling die er voor zorgen dat ze alles weten wat ze moeten weten voordat ze aan de slag gaan. Wij kunnen vooruit!”

 

Meer informatie:

  • Kurt van Dijk, Facility Management Consulting, Drees & Sommer Netherlands
    • T: +31 (0)6 264 345 05
    • E: kurt.van-dijk@dreso.com