Verbouwing Rotterdams Sedgwick-kantoor snel ‘gefixt’

1 / 3

Niet lullen, maar poetsen! Deze typische Rotterdamse instelling is leidend geweest bij de verbouwing van het kantoor van Sedgwick in Rotterdam. In vier maanden tijd hebben we het kantoor verbouwd tot een eigentijdse werkomgeving. Nadat we drie jaar geleden de realisatie van het nieuwe Sedgwick-kantoor in Amstelveen hebben afgerond, mochten we nu het kantoor in het historische Scheepvaartkwartier onder handen nemen.

Exact een jaar geleden zijn we gestart met het opstellen van een programma van eisen en een voorlopig ontwerp, in samenspraak met architect Olav de Boer en de opdrachtgever. Het ontwerp is vervolgens in bouwteamverband met Lomans Capelle en Kubus ontwikkeld tot definitief ontwerp. In het ontwerp zitten veel referenties naar de stad Rotterdam, zoals de gebruikte karpetten, namen van de vergaderruimtes en het spanplafond met de iconische kubuswoningen. De werkzaamheden zijn begin april gestart en medio juli afgerond. Door de uitgangspunten helder te formuleren, goed met elkaar samen te werken en korte lijnen te houden is het project soepel verlopen. Het project is binnen budget en planning afgerond; extra bijzonder, gezien het feit dat de uitvoering van het project precies samenviel met de lock-down periode.

Maandag 10 augustus was de officiële ‘first day of business’. Het vernieuwde kantoor is een wereld van verschil met de werkomgeving van vóór de verbouwing! Zie hieronder het eindresultaat.

Weten wat wij voor uw vastgoed kunnen betekenen? Drees & Sommer praat graag met u door over de mogelijkheden voor uw huisvesting.

Neem voor het coronaproof maken en/of renoveren van bestaande huisvesting contact op met:

Milou Verwaart, projectmanager fit-out

Milou.verwaart@dreso.com

+31 6 46322774