Een groen en duurzaam nieuw hoofdkantoor voor EVBox

1 / 7

EVBox is een internationale ontwikkelaar van elektrische laadpaal-oplossingen, met een missie om de hele wereld aan duurzaam vervoer te helpen. Met 600 medewerkers in 13 landen waarvan ruim 350 in Amsterdam HQ zijn ze de afgelopen 10 jaar snel gegroeid. Dit vroeg om een andere interne aanpak op het vlak van kennisdeling en samenwerking. Deze aanpak leidde tot een nieuw, toekomstbestendig kantoor met veel ruimte voor flexibiliteit en groei. Drees & Sommer begeleidde EVBox bij de inrichting van hun nieuwe hoofdkantoor.

Een nieuwe locatie werd gevonden in het Go-West gebouw te Amsterdam. EVBox huurt 8000 m², verdeeld over vier verdiepingen. Architectenbureau D/DOCK heeft het totale ontwerp verzorgt en een compleet nieuwe omgeving gecreëerd waar de medewerkers zich kunnen verspreiden over drie verdiepingen, maar ook goed samen kunnen komen in verschillende ruimtes, zoals de 'collaboration garden'. Het is een gezond kantoor geworden met veel groen, warme kleuren, verschillende werkplekken en ruimtes om weer even te kunnen opladen.

Werkzaamheden Drees & Sommer
Vanaf de ontwerpfase was Drees & Sommer betrokken bij het project. Projectmanagers Linda van Ruiten, Irene Wiering en Pim Prins bewaakten alle zaken rondom de fit-out werkzaamheden en namen zo veel werk van de opdrachtgever uit handen: aanbestedingsprocedures, contractmanagement met tientallen leveranciers, tekenwerk, de uitvoering van de werkzaamheden en dat alles binnen gestelde planning, budget en kwaliteit van de oplevering.

Groen en duurzaamheid
In het ontwerp is Biophilic design toegepast: ontwerpen met de natuur. Niet alleen veel planten en groen in het kantoor, maar ook verlichting, akoestiek, materiaalgebruik, kleuren en vormen dragen bij aan het gevoel van in contact staan met de natuur. Dit verlaagt stress en werkt positief op de gezondheid van de gebruikers.

Voor opdrachtgever EVBox stond duurzaamheid hoog op de agenda. Er zijn veel tweedehands en circulaire producten toegepast in het gebouw. Daarnaast is de indeling zo opgezet dat het te allen tijde aangepast kan worden aan de op dat moment gewenste indeling.

Corona
De Covid19-crisis kwam gedurende de realisatie en zo heeft het team ondanks deze onzekere tijd het nieuwe hoofdkantoor klaar gemaakt voor de toekomst. De bezetting van EVBox medewerkers is op dit moment nihil, maar de eerste reacties spreken voor zich: Job Karstens, Head of PR & Event Marketing zei onlangs: "Het zal een moeilijke beslissing zijn waar ik mijn tijd ga spenderen: de vele groene ruimtes, de coffee bars, de informele vergaderplekken, telefooncellen, de meditatie-ruimte of de pingpong-room?"

Bekijk het fotoboek voor een uitgebreide induk van de nieuwe huisvesting van EVBox in Amsterdam. 

Meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van Fit-out projectmanagement? We vertellen u er graag meer over!