Clusius College Hoorn heeft vooruitzicht op toekomstbestendige huisvesting

10 september is de officiële start van het nieuwe mbo-jaar. BOAG en Drees & Sommer wensen alle mbo-scholen een heel goed en gezond nieuw schooljaar! Op ons vakgebied dragen wij bij aan de totstandkoming van duurzame en gezonde schoolhuisvesting. Zo ondersteunt BOAG het Clusius College bij de realisatie van toekomstbestendige huisvesting voor de vestiging Hoorn. Hierbij gaat het om duurzame renovatie van het huidige vmbo-gebouw en vervangende nieuwbouw van het huidige mbo-gebouw. 

Clusius College is een school voor groenonderwijs. De school heeft de groene ambitie ommaximale efficiëntie te behalen waar het gaat om duurzaamheid en energiebesparing. Clusius College gaat hierin nog een stap verder dan de BENG-regelgeving en ontwerpt een gebouw dat met kleine aanpassingen energieneutraal gemaakt kan worden; Gekozen wordt voor een efficiënte en flexibele indeling die toekomstige aanpassingen eenvoudig mogelijk maakt. Door verstandige ontwerpkeuzes worden de onderhoudslasten ook omlaag gebracht.

Een uitgangspunt is ook een gezonde en veilige leer- en werkomgeving te creëren, waarbij natuurlijk groen zowel op het schoolterrein als in de gebouwen evident aanwezig is. Uiteraard wordt in zowel het nieuwe als het te renoveren gebouw rekening gehouden met wensen en eisen voor bijvoorbeeld goede ventilatie- en spuimogelijkheden. De gebouwopzet wordt transparant en overzichtelijk, met veel natuurlijk licht en een goede connectie met buiten. De school heeft een capaciteit van 925 leerlingen, maar heeft een sfeervolle, groene uitstraling, met een eigen identiteit voor elke studierichting.

Het ontwerp is van RoosRos architecten, betrokken adviseurs zijn Feniks Installatieadviseurs, Ingenieursbureau SWINN en ZRi. BOAG is betrokken vanaf haalbaarheidsonderzoek en verzorgt het integraal projectmanagement tot en met de realisatie.

Het Clusius College vestiging Hoorn is een school voor groenonderwijs. Alle facetten van groen komen daarbij voorbij, van de aanleg, het bewerken en het onderhouden van tuinen, parken en landbouwgronden tot hightech, innovatie en commercieel ondernemen. Op het groene buitenterrein van de school in Hoorn zijn bovendien diverse mogelijkheden voor praktijkonderwijs.

Voor meer informatie over dit project of onze diensten in de onderwijssector kunt u contact opnemen met Patricia van Hest: