Hoogste punt 388 studentenwoningen Zuidpunt Amsterdam

1 / 2

Gisteren is in klein verband het hoogste punt gevierd in de bouw van 388 zelfstandige studentenappartementen op de Zuidpunt in het Amsterdamse Noorderkwartier. Het complex met 16 bouwlagen is ontwikkeld voor Woonstichting De Key, die voor de kwaliteitsborging van de woningen BOAG in de arm heeft genomen. 

Rienk Postuma, manager Ontwikkeling & Realisatie bij Woonstichting De Key, is trots op het bereiken van het hoogste punt voor het imposante woongebouw. ‘Het is knap hoe iedereen ondanks de beperkingen door de coronamaatregelen zó samen werkt dat de voorgenomen deadlines en de kwaliteit behaald worden. Complimenten voor al het bouwplaatspersoneel!’ 

Woonstichting De Key realiseert de komende jaren veel nieuwe jongerenwoningen in Amsterdam. De studentenwoningen in het Noorderkwartier dragen bij aan het realiseren van de ambitie van De Key: samen met haar partners Amsterdam toegankelijk maken en houden voor de woonstarters met een kleinere beurs. De zelfstandige appartementen op de Zuidpunt variëren van 21 tot circa 30 vierkante meter en zijn zeer efficiënt ingedeeld met een woon-slaapkamer, keuken en badkamer. Het gebouw heeft een gemeenschappelijke binnentuin, fietsenparking en wasruimte.  

BOAG vertegenwoordigt De Key bij de afnemersoverleggen en controleert op het juist nakomen van de afspraken die zijn gemaakt met de projectontwikkelaars. Meer in het bijzonder zal de kwaliteitscontroleur van BOAG toetsen op de kwaliteit en toegepaste materialen en daarvan regelmatig terugkoppeling geven aan het management van De Key. Daarnaast ondersteunt BOAG bij de oplevering van de woningen. 

Binnen de ontwikkelcombinatie CZAN (Blauwhoed en AM) is het wooncomplex ontwikkeld door Blauwhoed, in samenwerking met Inbo Architecten. Het wooncomplex wordt gerealiseerd door BAM Wonen, die verwacht de woningen medio 2021 op te leveren.

Voor meer informatie over onze projectmanagement diesten kunt u contact opnemen met Johan de Vries (managing director Drees & Sommer Nederlands):