Luxueus en sfeervol: het nieuwe kantoor van ACT in Amsterdam

1 / 4

ACT is gespecialiseerd in energiegerelateerde commodities. Een zeer snel groeiende markt; zo snel dat een kleine vier jaar na het betrekken van het nieuwe kantoor de 1350 m² al niet meer voldeed aan de huisvestingsbehoefte van ACT. Drees & Sommer begeleidde in 2016 het Fit-Out project en ook dit jaar werd ons team door ACT benaderd voor de verhuizing naar het multi-tenant gebouw Atrium, 500 meter verderop aan de Amsterdamse Zuidas.

De zevende en achtste verdieping in het Atriumgebouw bieden samen 5600 m² aan kantoorruimte. Met een sterke ambitie om door te groeien van 180 naar 400 man personeel biedt dit nieuwe kantoor ACT voldoende potentie voor de komende jaren. Bijkomend voordeel is dat de hoeveelheid aan ruimte vooralsnog eenvoudig coronaproof ingericht en gebruikt kan worden. Er zijn vier grote handelsvloeren met in totaal ca. 400 werkplekken met uitgebreide AV-faciliteiten. Centraal in het kantoor ligt het ruime restaurant met eigen spoelkeuken.

Het interieur - het kleur- en materiaalgebruik - is in samenspraak met ACT uitgewerkt door architect Two O Five. In lijn met de aard van de organisatie is de doelstelling gaandeweg ontwikkeld naar een sophisticated ontwerp waarbij goed rekening is gehouden met de functionaliteiten. De luxe look & feel geeft de werkomgeving een bijzondere en prettige sfeer waar medewerkers zich trots voelen op hun werkplek.

Eind 2019 is Drees & Sommer met Daphne Gielesen, Ludo Basten en Jolanda de Hoog als projectmanagers betrokken bij het project voor de voorbereiding, inkoop en realisatie van de Fit-Out. Onze UX consultants Salla Lardot en Wilco Poppelier leverden een 'visie op werken' waarin vastgesteld wordt hoe huisvesting kan bijdragen aan het succes van de organisatie. Technisch projectmanager Ewoud Meihuizen bood expertise op het gebied van E&W installaties. Drees & Sommer trad op als construction manager en coördineerde de zeven leveranciers en diverse subleveranciers. Het 18 weken durende uitvoeringstraject kenmerkte zich door een hoog detailniveau en veel maatwerk, intensieve bouwbegeleiding en een hoge mate van betrokkenheid vanuit de opdrachtgever. Het eindresultaat mag gezien worden! Bekijk het fotoalbum voor het eindresultaat ►

De geleverde diensten van Drees & Sommer:

Contact
Daphne Gielesen is Team Leader Project Management Fit-Out. Voor vragen over het ACT project of over de mogelijkheden voor huisvestingsvraagstukken kunt u contact met haar opnemen:

_________________

Over Drees & Sommer
BOAG en Drees & Sommer hebben medio 2020 hun krachten gebundeld. Drees & Sommer is een internationaal opererend vastgoedadvies- en projectmanagementbureau met full service dienstverlening, 50 jaar ervaring, een goede reputatie en een sterke impact op de (internationale) markt. Wereldwijd werken er 3.820 medewerkers vanuit 46 kantoren, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Door middel van toekomstgericht advies bieden wij oplossingen voor succesvolle gebouwen, vastgoedportefeuilles met een hoog rendement, effectieve infrastructuur en leefbare steden.

Lees meer over de fusie van Drees & Sommer met BOAG

Volg Drees & Sommer Nederland op LinkedIn 

Onze dienstverlening
 Project Management | Project Management Fit-Out | Construction Management | Development Management | Smart Infrastructure | Real Estate Consulting | Cost Consulting | UX & Workplace Consulting | Facility Management Consulting | Sustainability Consulting