Succesvolle oplevering Datacenter AMS1 in Amsterdam

In Amsterdam is deze maand datacenter AMS1 opgeleverd. Het tweede deel is in recordtempo gerealiseerd: in negen maanden tijd is er 12 MW vermogen toegevoegd, verdeeld over 3.600 m² aan datazalen. Het team van Drees & Sommer Nederland droeg bij aan de totstandkoming van het technische ontwerp van deze tweede fase en verrichtte het project-, commissioning- en bouwmanagement. Mede door de toepassing van de Lean Construction Management (LCM®) methodiek is het traject tot een goed einde gekomen. 

Techniek
Projectleider Daphne Gielesen heeft zich de afgelopen periode sterk weten te profileren in de door mannen geregeerde sector: “Slechts 6% van de medewerkers in de wereld van datacenters is vrouw en in de bouwwereld is dat 9%. De combinatie maakte het nog eens extra uitdagend. Anders dan in de kantorenbouw prevaleert techniek in een datacenter. Denk aan uitgebreide stroomvoorzieningen, noodstroomaggregaten en koeling- en ventilatiesystemen. Met ons Nederlandse team van projectmanagers en consultants en ondersteuning van onze internationale collega’s is de uitdagende deadline gehaald.”

Systeemtest
Een datacenter opereert op zekerheid. Om die reden is de afgelopen twee maanden na een lange voorbereiding ieder individueel systeem getest. Onder leiding van commissioning manager Carolin Winter is ook de integrale test van het systeem geslaagd en daarmee is het project succesvol afgerond. 

Drees & Sommer Nederland projectteam: Daphne Gielesen, Pim Prins, Jeroen Nieuwenhuis, Carolin Winter en Mats Prins. 
Drees & Sommer internationaal: Gian Marco Kromer en Maxime Belot.

Meer informatie: Daphne Gielesen, Teamleider Projectmanagement