Onze waarden

Onze waarden

We denken en handelen duurzaam en met oog op alle factoren die daarbij komen kijken. Economie, ecologie en functionaliteit zijn voor ons onafscheidelijk. We noemen dit basisprincipe ‘the blue way’. Het doordringt ons hele bedrijf intern en extern. ‘The blue way’ combineert ratio en emotie. Doelgerichte processen bieden ruimte voor creatieve vrijheid.

Ons bedrijf is gebaseerd op partnerschap en transparantie. We hebben een financiële focus. We willen groeien en goede winst genereren. We delen deze winsten met onze medewerkers. ‘The blue way’ regelt ook de interactie met onze klanten.

‘the blue way’ milestones

1973 – 1979 Aanpak energie probleem. We ontwikkelden een wiskundig model dat het energieverbruik van een gebouw simuleert - zelfs in de projectdefinitiefase. Zo weten onze klanten al voor de start van de uitvoering hoe een gebouw moet worden ontworpen om het energieverbruik te minimaliseren.


1992 - Daimler AG gaf ons de opdracht om voor de bouw van de Potsdamer Platz een strategie voor eco-management te ontwikkelen. Het moest een integraal onderdeel worden van het projectbeheer.

 


1999 – Oprichting van Drees & Sommer in Stuttgart


2003 – Project Communication System (PCMS)

 


2007 – DGNB (German Sustainable Building Counsil) opgericht in Stuttgart


2008 –Green Building campagne

 


2010 – Optimalisatie van bestaande gebouwen


2012 – ‘The blue way’ voor energietransitie

 1. Reduceren van consumptie
 • Efficiënte gevels
 • Gebruik van geothermische energie
 • Intelligente bouwservice uitrusting
 • Efficiënte lichtsystemen
 • Energie monitoring

      2. Energie genereren

 • Windenergie
 • Gas- en stoomturbine krachtcentrales met een gecombineerde cyclus
 • Warmtekrachtkoppeling installatie
 • Swarm technologie: aansluiting van vele kleine energiecentrales in particulier bezit

      3. Energie opslag

 • Batterijen die energie kunnen opslaan voor uren, dagen of zelfs maanden
 • Gebruik van overtollige elektriciteit om waterstof te produceren

      4. Energiedistributie

 • High Voltage Direct Current (HVDC) transmissie voor transmissie met weinig verlies
 • Slimme netwerken

 

‘The blue way’ houdt in dat de benodigde maatregelen worden opgenomen in het algehele proces. Politici moeten dit proces definiëren en ervoor zorgen dat de noodzakelijke toevoegingen in het netwerk worden gefinancierd. De industrie moet ervoor zorgen dat de duurzame energiebronnen concurrerend worden. Een ontwikkeling als deze vereist een volledige wijziging van het subsidiebeleid en de wijziging van de Nederlandse wet inzake duurzame energie (EEG).

De eisen die gesteld worden aan gebouwen nemen toe. Zo moet een gebouw een netwerk hebben en zelfvoorzienend zijn in energie. Daarnaast moet het ook emissievrij, gezond, geïntegreerd en flexibel zijn. Een belangrijk element voorkomt dat ze echte blauwe gebouwen worden: operationele efficiëntie. Digital blue integreert digitalisering in projecten. Dit resulteert in betere, economische meer rendabele gebouwen die volledig in overeenstemming zijn met de geest van ‘the blue way‘.

Dit doen we deels door digitaal ontwerp met Building Information Modelling (BIM), maar ook door modulaire bouwen en lean management. De Crade to Cradle (C2C) benadering profiteert ook van digitalisering. Het materiaalpaspoort bevat alle relevante informatieve over de materialen en ontwerpen die in het project worden gebruikt. Dit gebeurt vanuit het oogpunt van de ecologie van het gebouw. 

Over de hele wereld leven steeds meer mensen in steden. Veel ontwikkelingen, die vaak wederzijds verergeren, werpen talloze uitdagingen op. De taken die erbij horen vereisen een goede samenwerking tussen de verschillende disciplines. Factoren waarmee we rekening moeten houden zijn economische, ecologische, functionele, sociale en esthetische aspecten van stedelijke gebieden.

Energie, klimaat, hulpbronnen, mobiliteit, infrastructuur, digitalisering, financiën en samenleving zijn factoren die steden en het stadsleven beïnvloeden.

Met oog op ‘the blue way’ leveren we oplossingen in een netwerk en integreren we individuele componenten. Dit doen we om een procesbenadering en -concepten te creëren waarin rekening wordt gehouden met alle belangrijke factoren en uitdagingen van onze klanten.