Nieuw kantoor Sdu

Nieuw kantoor Sdu leidt tot nieuwe manier van werken

‘De Haagsche Arc’ is het bekende, iconische kantoorgebouw aan de Maanweg in Den Haag. Sinds 2019 is Sdu gehuisvest op deze bijzondere zichtlocatie aan de A12. Drees & Sommer werkte in een eerder project samen met Sdu en begeleidde ook dit verhuistraject.

Sdu levert vakinformatie voor professionals die werken met wet- en regelgeving. De huisvesting aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag sloot niet meer aan bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Het kantoorpand aan de Maanweg kenmerkt zich door twee met elkaar verbonden witte torens die in de omgeving goed zichtbaar zijn. Het betreft een multi-tenant gebouw waarbij Sdu één van de torens volledig in gebruik heeft: 12 verdiepingen van in totaal circa 7.000 m².

Werkplekconcept

De toren huisvestte eerder het Internationaal Strafhof (ICC) waarvoor het pand grondig werd verbouwd met o.a. een cellencomplex. Voor Sdu zijn deze aanpassingen weer verwijderd. Ons team ontwikkelde het werkplekconcept en interieurontwerp om een nieuwe manier van (samen)werken te stimuleren. We hielden als gedelegeerd opdrachtgever tijdens de verbouwing en inrichting toezicht op kwaliteit, planning en budget. Ook coördineerden we het werkplek- en vergadermeubilair, het maatwerkmeubilair en de beplanting en styling van het nieuwe kantoor.

"De opzet van het nieuwe pand heeft geleid tot een andere manier van werken. Het flexwerken is door het nieuwe concept door iedereen omarmd. Iedereen kiest welke activiteiten hij/zij waar en op welk moment van de dag doet.”  - Sandra Camonier (Sdu)

Verandermanagement

Een belangrijk onderdeel van het project was het verandermanagementtraject. Medewerkers van Sdu werden een jaar lang door ons voorbereid en meegenomen in de verandering van de oude werkpleksituatie naar de nieuwe situatie.

“We kunnen wel van alles bedenken aan de keukentafel, maar het moet in de praktijk ook wel zo gebruikt worden.” – Ludo Basten (Drees & Sommer)

Duurzame inzetbaarheid

Het doel van het nieuwe Sdu kantoor was onder andere het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers; meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

“Het is opvallend om te zien hoe snel mensen hun weg hebben gevonden in het pand en hoe het pand enorm gewaardeerd wordt.” – Siebe Beintema (Sdu)

 


Meer informatie