Drees & Sommer in een oogopslag

Drees & Sommer in een oogopslag

Innovatieve partner voor consulting, planning, constructie en proces.

Drees & Sommer, het internationale advies en projectmanagement bureau, ondersteunt al bijna 50 jaar particuliere en publieke opdrachtgevers op het gebied van vastgoed. Het resultaat zijn kosteneffectieve en duurzame gebouwen, winstgevende vastgoedportefeuilles, mensgerichte werkomgevingen en toekomstbestendige mobiliteitsconcepten. De 3.280 medewerkers van het bedrijf werken op 42 locaties over de hele wereld samen in interdisciplinaire teams om klanten uit de meest uiteenlopende sectoren te ondersteunen.

In Nederland werken meer dan 45 specialisten aan een breed scala aan vraagstukken. Het bedrijf kijkt terug op jarenlange ervaring en ondersteunt zowel profit als non-profit bedrijven met Project en Constructiemanagement, Workplace Consultancy & Planning, Real Estate Consultancy en Facility Management.

 

 


‘The blue way’

‘The blue way’ is de benadering die Drees & Sommer hanteert voor alle diensten. HHierbij worden economie en ecologie gecombineerd waardoor de investerings- en bedrijfskosten afnemen. Het doel is om de functionaliteit en proceskwaliteit te verbeteren waarbij ook rekening gehouden wordt met design, gezondheid, welzijn en gebruiksvriendelijkheid. Alleen op deze manier kan de waarde toevoeging gewaarborgd worden voor de opdrachtgever gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw.


Bedrijfsorganisatie

De Drees & Sommer Group wordt gekenmerkt door een flexibele gedecentraliseerde bedrijfsstructuur en een bedrijfsfilosofie waarin de mens centraal staat. Al meer dan vier decennia heeft het bedrijf in elke fase van de geschiedenis innovaties ontwikkeld en geleid. De aandelenvennootschap bestaat uit 38 actieve partners die, samen met voormalige partners en werknemers, de aandeelhouders zijn van Drees & Sommer AG. Hierdoor kan de Drees & Sommer Group onafhankelijk van derden werken en onbevooroordeeld advies aan klanten bieden. Partners zijn in de rol van managing director verantwoordelijk voor de operationele afdelingen.

De managing directors werken in hun rol als onafhankelijke ondernemers voor regionale kantoren. Partners Dierk Mutschler en Steffen Szeidl vormen de directie hiervan. Hans Sommer is de voorzitter van de raad van commissarissen.

 

 

 


Bedrijfsinformatie (2018)

Medewerkers: ongeveer 3,280

Internationale kantoren: 42

Groepsverkopen: 424,9 miljoen euro

Bedrijfsresultaat: 47,7 miljoen euro

Aantal bouwprojecten: 3,820

Jaarlijkse toename bouwvolume ondersteunt (PM): 17,2 biljoen

Project volume ondersteunt (PM): 51,6 biljoen

 

Duitse kantoren: Aachen, Berlijn, Bremen, Dresden, Dortmund, Düsseldorf, Erfurt, Frankfurt, Freiberg, Hamburg, Hannover, Kiel, Cologne, Leipzig, Mannheim, München, Münster, Nürnberg, Potsdam, Stuttgart en Ulm

Internationale kantoren: Amsterdam, Atlanta, Barcelona, Basel, Bern, Brussel, Kopenhagen, Dubai, Eindhoven, Londen, Milaan, Moskou, Luxemburg, Parijs, Shanghai, St. Petersburg, Warschau, Wenen en Zürich