Hospitality

Hospitality

Alles draait om beleving

De horecasector omvat hotels, resorts, vakantieparken en restaurants. Dit deel van de economie is zeer internationaal en is een van de meest dynamische sectoren als het gaat om omzet en werkgelegenheid. De horecabedrijven ontvangen grote aantallen bezoekers waarmee we rekening houden in het planningsproces. Andere aandachtspunten zijn exploitatiekosten en duurzaamheidsconcepten, die beide in een vroeg stadium in het planningsproces worden opgenomen.

Met veel ervaring in deze sector helpen onze projectmanagers opdrachtgevers met het initiëren, plannen en realiseren van projecten op (inter)nationaal niveau. We besteden veel zorg aan het ontwikkelen van concepten voor duurzaamheid. Drees & Sommer adviseert beleggers, banken en hotelexploitanten, analyseert locaties en markten, biedt projectontwikkeling en managementdiensten, voert haalbaarheidsstudies uit en identificeert gebruikersspecifieke verbeteringen. 

Nederland is populair bij toeristen uit binnen- en buitenland, iets dat - in het post-pandemische tijdperk - zal resulteren in een doorgaande vraag naar hotels. Zowel nieuwbouw als transformatie (van bijvoorbeeld kantoorgebouwen) en renovatie van bestaande locaties. Transformatietrajecten kunnen veelal worden gecombineerd met subsidiestromen op het gebied van duurzaamheid. Dit sluit aan bij een ander specialisme van Drees & Sommer, namelijk onze kennis over BREEAM certificering. De kennis en ervaring van Drees & Sommer over inhoud en kosten van de FFE (Fixtures, Furniture & Equipment pakketten) van verschillende internationale hotelgroepen, maakt ons een partner bij uitstek om vanaf het eerste idee erbij te betrekken.

Lees meer over de verschillende diensten die wij leveren:

Contact

Kurt van Dijk
Managing Director bij Drees & Sommer Netherlands