Life Sciences

Life Sciences

Management voor specialistische gebouwen

Plant u de productie van innovatieve medische technologie of geneesmiddelen en moet u snel zeer specialistische gebouwen en installaties laten bouwen? Overweegt u een nieuwe locatie te huren of uw productie te herstructureren zodat u kostenefficiënter kunt produceren? Investeert u in nieuwe gebouwen of verbouwingen omdat u uw laboratoriumactiviteiten wilt herstructureren? Bereikt u uw warehousing capaciteit? Drees & Sommer ondersteunt u bij uw huisvestingsvraagstukken; bij nieuwbouw-, uitbreidings- of herinrichtingsprojecten. Van eerste analyse tot oplevering en exploitatie.

Behoefte versus regelgeving
De werkgebieden van de Life Sciences industrie - farmaceutische producten en medische (bio)technologie - zijn onderworpen aan de hoogste veiligheids- en hygiënenormen en strenge controles. De noodzakelijke bouw-, proces- en kwalificatieprojecten stellen ons voor tal van uitdagingen omdat ze geen negatieve impact mogen hebben op bedrijfsprocessen en maximale veiligheid moeten bieden met betrekking tot kosten, planning en kwaliteit.

Uw project stelt u voor het volgende probleem: de geplande gebouwen en faciliteiten moeten voldoen aan de behoeften van uw bedrijf en tegelijkertijd aan de strenge wettelijke eisen van de Life Sciences industrie. Om aan deze complexe eisen te voldoen, biedt Drees & Sommer projectmanagement met controlling, advies en management services voor de Life Sciences industrie - van de aanloop, de daadwerkelijke realisatie tot en met de vergunningverlening van de productie-installatie. 

Opdrachtgevers
In Nederland en internationaal levert Drees & Sommer vastgoedadvies en projectmanagementdiensten aan (internationale) organisaties binnen de Life Sciences sector, zoals AstraZeneca, B.Braun, Seqirus, Astellas, Atalmedial, Pivot Park Oss, Bayer, Boehringer Ingelheim, Merck en Roche.

Contact

Pim Prins
Sectormanager Life Sciences bij Drees & Sommer Netherlands

Kurt van Dijk
Managing Director bij Drees & Sommer Netherlands